Nakon što je Zagreb Pride objavio u utorak da je tužiteljstvo odbilo njihovu kaznenu prijavu protiv Hrvoja Šarića, kojeg terete da je javno poticao na nasilje i mržnju time što je na njihovoj facebook stranici napisao “Pedere u logore :D”, državno odvjetništvo objavilo je kako je nakon nadzora naložen nastavak postupanja.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je nadzor rada u navedenom predmetu i naložilo Općinskom državnom odvjetništvu nastavak postupanja u predmetu, a o odluci u tom predmetu podnositelj prijave će biti obaviješten sukladno zakonskim odredbama, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Zagreb Pride ranije u utorak je objavio na svojim internetskim stranicama da je Općinsko državno odvjetništvo bez provođenja izvida, istrage i utvrđivanja identiteta počinitelja, samo na temelju njezinog sadržaja odbacilo njihovu kaznenu prijavu uz obrazloženje da je Šarić tako postupio pod utjecajem “psihologije mase”.

Općinsko državno odvjetništvo time, smatraju u Zagreb Prideu, praktički odobrava počinjenje takvih kaznenih djela “ako su počinitelji bili pod utjecajem njihovog državno-odvjetničkog shvaćanja teorije o psihologiji mase”.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.