Ekstremne vrućine nastavit će se i preko vikenda.

U nedjelju navečer očekuje nas nestabilnost koja će donijeti nevere, najprije na sjevernom dijelu Jadrana. Zapuhat će umjerena do jaka bura pa će vrućina malo popustiti.

Nedjelja bi i u unutrašnjosti zemlje mogla biti nestabilna. Očekuje se u noći na ponedjeljak porast naoblake pa su mogući pljuskovi. Mjestimično može biti i jače grmljavinsko nevrijeme.

Ponedjeljak bi ujedno mogao biti i posljednji dan toplinskog vala koji je dobio naziv Lucifer za veći dio unutrašnjosti.

Osvježenje koje dolazi u ponedjeljak moglo biti prilično drastično. Kako piše IstraMet, sve je izglednije kako će ovako ekstremne temperature krajem nedjelje prekinuti lokalno vrlo snažna nevremena. Zapuhat će i prolazno jaka, na pojedinim lokalitetima olujna bura.

Ipak napominju da su prognostički modeli još poprilično neusuglašeni i da će tek sutra imati detaljniju prognozu. Prema poznatoj norveškoj meterološkoj stranici yr.no, u Zagrebu u ponedjeljak će maksimalna temperatura biti 23 stupnja, dakle 15-ak stupnjeva niža nego proteklih dana.

Komentiraj