Nakon sedam etapa u sedam dana i prijeđenih 1050 kilometara, 14 biciklista udruge ”Slavonsko Brodski Biciklist” stiglo je u subotu oko 13 sati u Dubrovnik u sklopu 7. memorijalnog biciklističkog ultramaratona.

Ultramaraton je krenuo s Ovčare 30. srpnja, a do cilja na koji svake godine stižu na Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, u prosjeku su dnevno prelazili više od 150 kilometara, a na svom putu prošli su kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu.

Predsjednik udruge Siniša Safundžić rekao je kako je glavna poruka ovog ultra maratona ljubav prema svojoj zemlji, ali i promocija zdravog života.

”Put je bio dosta dug i naporan, ali u zanosu domoljublja smo uspjeli stići na vrijeme. Trajalo je sedam dana, ali smo uspjeli”, rekao je Safundžić.
Dodao je i kako se uvijek treba sjetiti naših poginulih hrvatskih branitelja, ali i živih koji su u problemima.

Jedan od sudionika ultramaratona Zlatko Kovač istaknuo je kako je sudjelovao u svih sedam dosadašnjih maratona, a mirovinu najavio tek kad ih odvozi deset.

”Ima uspona, ima padova, teška je trasa. U ovo smo ušli s ciljem da promoviramo zdravlje, ali i budućnost mladih i da ostanu u Hrvatskoj. Ja vozim već sedam godina, a planiram voziti još tri i onda ću prestati. ”, rekao je ovaj 59-godišnji branitelj iz Vinkovaca.

Udrugu su osnovali branitelji, pripadnici 108.brigade i njihova djeca, a kako navode ciljevi projekta su promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije, brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije.

Ultramaraton, ističu iz udruge odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Prva etapa vozila se Vukovar-Vinkovci-Slavonski Brod, druga Slavonski Brod – Okučani- Kutina – Popovača – Sisak, treća Sisak – Petrinja – Vojnić – Slunj, a u četvrtoj se iz Slunja išlo za Korenicu i potom Sveti Rok. Odatle se peti dan vozilo prema Gračacu, Kninu i Sinju, potom za Makarsku i Opuzen, dok je posljednja sedma etapa bila upravo od Opuzena do Dubrovnika.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije bicikliste je dočekala Nina Skurić, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, dok u ime Grada Dubrovnika nije došao nitko.

Komentiraj