Na Iblerovom Trgu održani su pregovori Živog zida i SDP-a, a o rezultatima sastanka Živi zid se također obratio priopćenjem na društvenoj mreži Facebook.

“Živi zid ima svoje zahtjeve od kojih nikada neće odustati. Jedan od njih je izuzimanje jedine nekretnine od ovrhe, banke više ne bi mogle deložirati ljude ukoliko bi taj zahtjev bio prihvaćen.
Međutim, teško je za povjerovati da bi Milanović takvo što mogao prihvatiti. Mi bi bili najsretniji kada bi SDP ili HDZ prihvatili naš prijedlog, ali u ovom trenutku (zbog samo jednog mandata kojeg imamo) to je malo vjerojatno.

Bila bi apsurdna situacija da Živi zid podrži SDP ili HDZ, a da mi i dalje hodamo po deložacijama, tj. da se nastavi s izbacivanjem ljudi iz domova od strane vlade koju mi podržavamo.

Takav scenarij neće se dogoditi i za to ne morate brinuti. Dakle, nema prodaje, trgovine stolicama ili izdaje. Samo ispunjenje naših zahtjeva zbog kojih ste na kraju krajeva i glasali za nas.

Međutim, da bi SDP ili HDZ pristali na to, trebali bi imati više mandata. Tako da što se tiče suradnje, nije do nas, nego do njih. Oni ne žele surađivati s nama jer na naše zahtjeve ne žele pristati, a stolice nas ne zanimaju”, iznosi Živi zid na svojoj Facebook stranici.

 

Komentiraj