Ministar financija Zdravko Marić u srijedu nije želio komentirati napise Nacionala, prema kojima je Agrokor u svojim bilancama skrio 2.2 milijarse kuna duga.

Kako je jučer objavio Nacional, dan uoči napuštanja koncerna, Todorić je u bilancu upisao skrivani sumnjivi trošak od 2,2 milijarde kuna. Navodi da je nastao 2016. zbog pripreme za izlazak na IPO, ali financijski forenzičari misle da je sedam godina skrivan tako da si Todorić omogući pljačku vlastitog koncerna.

Na pitanje novinara je li znao za taj dug, Marić je na margini konferencije  “Hrvatska kakvu trebamo – poljoprivreda za 21. stoljeće”, koju organizira portal Agrobiz, odgovorio da na sudjeluje u aktualnim procesima i aktivnostima vezanim uz Agrokor te da ne može komentirati te napise niti išta vezano za revidirana financijska izvješća za prošlu godinu.

“Što se tiče godina prije toga i poglavito dijela koji se odnosi na razdoblje kada sam ja bio zaposlenik Agrokora, kao što sam nekoliko puta napomenuo u mom djelokrugu odgovornosti nije bila izrada financijskih izvješća tako da niti mogu niti bih išta mogao oko toga komentirati”, rekao je Marić.

Upitan očekuje li s obzirom da je bio zaposlenik Agrokora poziv na svjedočenje u eventualnim sudskim postupcima, odgovorio je kako ne bi ulazio u prejudiciranje bilo kakvih sljedećih koraka.

“Državni sam dužnosnik, građanin Republike Hrvatske i odgovorno obnašam svoju dužnost pa će tako biti i u tome, međutim ne bih ništa spekulirao ili ulazio u detalje sljedećih koraka”, rekao je Marić.

EKSKLUZIVNI DOKUMENTI Kako je Todorić falsificirao bilancu Agrokora

Komentiraj