Jedna od najboljih austrijskih skijašica Ana Veith (27), djevojački Fenninger, vraća se skijanju nakon 14 mjeseci pauze zbog teške ozljede koljena.

Dvostruka pobjednica Svjetskog kupa (2014, 2015) trebala bi nastupiti idućeg tjedna u Semmeringu gdje su na rasporedu tri utrke – dva veleslaloma (27. i 28. 12.) i slalom (29.12.).

Veith je u listopadu 2015. na treningu u Soldenu doživjela težak pad, stradalo je desnog koljeno zbog čega je pauzirala više od godinu dana.

Veith je na zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. osvojila zlato u superveleslalomu, te srebro u veleslalomu, a osvojila je i šest medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu tri zlatne. U Svjetskom kupu je upisala 14 pobjeda, a ukupno se na jednu od stepenica pobjedničkog postolja uspinjala 43 puta.

Dva puta je bila pobjednica Svjetskog kupa, a ima i dva mala kristalna globusa u veleslalomu (2014, 2015).

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.