Nakon što je Palmira oslobođena od Islamske države prošle nedjelje, sirijska vojska pronašla je masovnu grobnicu u kojoj se nalazi oko 40 tijela, objavila je u subotu sirijska državna agencija SANA.

SANA je priopćila da su u grobnici koja se nalazi na sjeveroistočnom rubu Palmire mnoge žrtve žene i djeca.

“Vojska je jučer otkrila masovnu grobnicu u kojoj se nalaze ostaci 24 civila, među kojima troje djece, i 18 vojnika”, kazao je sirijski izvor za agenciju France presse.

Po tom izvoru, pripadnici Islamske države obezglavili su ili ubili iz vatrenog oružja prorežimske vojnike i članove njihovih obitelji. Tijela su prevezena u vojnu bolnicu u Homsu gdje su neka i identificirana.

Dana 27. ožujka, nakon dvadesetodnevne ofenzive sirijska vojska uz potporu prorežimskih milicija i ruskog zrakoplovstva protjerala je džihadiste iz Palmire.

Unatoč brojnim žrtvama rata u Siriji, gdje je dosad poginulo 270.000 ljudi, otkrića masovnih grobnica su rijetka. Sirijska vojska nastavlja s iskopavanjima u Palmiri gdje se strahuje da bi moglo biti još žrtava.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.