Nakon napada u Parizu, “neprihvatljivo” je zahtijevati odlazak sirijskog predsjednika Bašara al-Asada kao “preduvjet za bilo kakav savez protiv terorizma”, izjavio je u srijedu šef ruske diplomacije Sergej Lavrov na konferenciji za tisak.

“Nadam se da će doći do promjene stava kod naših drugih zapadnih partnera, kao što je došlo, nažalost uz cijenu strašnih terorističkih napada, kod naših zapadnih kolega”, kazao je Lavrov govoreći o Francuskoj pogođenoj nizom smrtonosnih napada u kojima je poginulo najmanje 129 osoba u petak navečer u središtu Pariza.

“Trebat će staviti na stranu ideju da do prave borbe protiv IS-a i njemu sličnih može doći tek kad bude odlučena sudbina Bašara al-Asada”, rekao je on po završetku susreta s libanonskim kolegom Gebranom Basilom.

“Neprihvatljivo je postavljati preduvjete bilo kakvom savezu protiv terorizma”, naglasio je Lavrov.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.