Egipat uvodi niz novih sigurnosnih mjera u turističkim središtima, objavilo je ministarstvo turizma u četvrtak, tjedan dana nakon što su militanti naoružani noževima ranili troje europskih turista u Hurgadi.

Mjere uključuju postavljanje dodatnih sustava nadzornih kamera u ljetovalištima na Crvenom moru Šarm al Šeiku i Hurgadi, navelo je ministarstvo u izjavi.

Vlada je također kupila novu opremu za skeniranje i detekciju i povećala broj sigurnosnog osoblja i pasa tragača. Za pitanja sigurnosti vlasti će dodijeliti dodatnih 32 milijuna dolara.

“Te dodatne mjere podići će razinu sigurnosti turista. Nećemo na tome stati. Stalno razmatramo svoje kapacitete … i nastavit ćemo tako”, rekao je ministar turizma Hišam Zazou.

U ljetovalištu Hargadi prošli petak militanti naoružani noževima ranili su dva austrijska turista i Šveđanina, a sigurnosne snage ubile su jednog napadača.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.