Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izašao je u petak iz zatvora u Remetincu.

Okupljenim novinarima je poručio da razumije da imaju pitanja, ali da išta kaže ‘odmah bi završio u pritvoru’. “Imam veliku potrebu da vam otvorim dušu. Jedva čekam da dođe optužnica pa da se branim i siguran sam da ću to učiniti sa svojim odvjetničkim timom. Moja odvjetnica je najbolja odvjetnica na svijetu”, rekao je Mamić, prenose 24sata.

Otkrio je kako su mu ‘cimeri’ učinili boravak lakšim, pohvalio je i osoblje zatvora, ali se i požalio na hranu koja je, kako kaže, iz 16. stoljeća.

Odbačena žalba USKOK-a

Izvanraspravno vijeće zagrabačkog Županijskog suda odbacilo je u petak žalbu USKOK-a i potvrdilo da izvršni predsjednika Dinama, Zdravko Mamić, može izaći iz Remetinca nakon upisa založnog prava na jednu nekretninu i uplate više od 6,3 milijuna kuna jamstva u gotovini.

Zdravko Mamić je oko 14 sati dovezen na sud, gdje je morao obećati kako će se držati mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima. Krenuo je potom natrag u Remetinec, odakle će biti pušten na slobodu.

Ispred Remetinca stigao je Dinaov autobus sa djelatnicima nogometnog kluba, a ispred Remetinca su i Mamićev brat Stojan, članovi Uprave Dinama, glasnogovornica kluba te Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Jučer je iz Remetinca izašao i Zdravkov sin Mario, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamčevine. Poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od 4 milijuna kuna u nekretnini. U Remetincu je ostao jedino poduzetnik Igor Krita koji nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode. Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, od početka istrage se brani sa slobode.

Komentiraj