Dugogodišnji gradski vijećnik HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću Hrvoje Burić napustio je HDZ nakon 26 godina članstva navodeći da je stranka nedovoljno aktivna oporba te da ga nije podržala u pokušajima protivljenja vlasti u Rijeci i gradonačelniku Vojku Obersnelu (SDP).

Burić smatra da HDZ u Rijeci neaktivnošću “drži ljestve SDP-u”. Za Radio Rijeku u ponedjeljak je rekao da želi intenzivno djelovati oporbeno rasvjetljavajući nepravilnosti i malverzacije u radu riječke gradske uprave i komunalnih poduzeća i upozoravati na probleme u gradu poput nedostatka mjesta u dječjim vrtićima, previsoke cijene grijanja tvrtke Energo i sličnog.

Do sljedećih lokalnih izbora ostat će u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik, najavljuje još aktivniji nastavak bavljenja politikom i dodaje da razgovara o suradnji s nekim strankama i udrugama.

Hrvoje Burić je proteklih godina bio jedan od najaktivnijih vijećnika Gradskog vijeća, a prednjačio je po kritikama djelovanja gradske vlasti i posebno gradonačelnika Obersnela, s kojim je znao na sjednicima vijeća ulaziti u verbalne sukobe.

Na posljednjim lokalnim izborima 2013. godine u Rijeci je kao HDZ-ov kandidat za gradobnačelnika s Obersnelom ušao u drugi krug izbora.

U posljednje vrijeme pojavljivao se mnogo manje kao aktivan političar u okvirima HDZ-a, a nedavno je samostalno, izvan stranke, održao konferenciju za novinstvo s voditeljem inicijative “Protiv skupog Energa” Josipom Kukuljanom, optuživši Trgovačko društvo Energo, čiji je većinski vlasnik Grad Rijeka, da je u zadnjih sedam godina od građana protupravno naplatilo 14 milijuna kuna putem sustava naplate usluga.

Burić nije bio na kandidacijskoj listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu na prošlim parlamentarnim izborima.

Komentiraj

FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.