U Bosni i Hercegovini je u nedjelju na birališta izašlo više od 20.600 birača, od čega je u Mostaru glasovalo najviše, skoro četiri petine hrvatskih državljana s pravom glasa.

Potvrdili su to iz izbornih povjerenstava u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci gdje se nalaze hrvatska diplomatsko-konzularna predstavništva.

U Mostaru se glasovalo sve do 19,40 sati zbog velikog broja osoba koji su tražili dodatne potvrde za glasovanje jer se nisu prethodno registrirali za izbore. U gradu na Neretvi glasovalo je 14.624 birača.  Slijedi Sarajevo u kojemu je na biralištima tijekom dva dana glasovalo 2.924 osoba. U Tuzli je na birališta izašlo više od 2.000 birača, a u Banjoj Luci 991 birač.

U BiH se za izbore prijavila više od 21.000 birača, dok je u cijeloj dijaspori za izborni proces prijavljeno više od 36.000 hrvatskih državljana s pravom glasa.

Komentiraj

FOTO:HINA / Almir RAZIĆ / FENA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.