Branič Barcelone Gerard Pique dobio je kaznu od četiri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona kojeg je dobio u ponedjeljak u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa, nakon što je verbalno napao linijskog suca.

Pique je ‘pocrvenio’ u 55. minuti susreta, nakon što je linijskom sucu, zbog jednog nedosuđenog zaleđa rekao: “Pose… se na tvoju majku ku…”. Članak 94 Disciplonske komisije navodi kako je predviđena kazna ua ‘vrijeđanje, korištenje termina ili uvredljivih stavova sucu, pomoćnicima, četvrtom sucu, menadžerima ili sportskim tijelima’ od četiri do dvanaest utakmica, tako da je Pique prošao s najblažom kaznom.

Pique se dan nakon utakmice na Twitteru ispričao, ali i rekao kako nije uvrijedio suca te kako je crveni karton bio nepošten. Uprava Barcelone vjeruje svojim igračima, a do danas se nije pojavila televizijska snimka koja pokazuje drugačije, te će klub uložiti žalbu na odluku. Ipak, teško da će ona biti uvažena jer su jedini postojeći dokazi iskazi suca i njegovog pomoćnika, a nema snimke koja bi pokazala drugačije.

I hrvatski nogometaš Ivan Rakitić stao je u obranu Piquea, kazavši da ako je ono crveni karton, u svakoj bi ih utakmici trebalo biti po sedam, osam, prenosi Mundo Deportivo.

Pique će tako najvjerojatnije propustiti četiri utakmice Primere, a prva na redu je u nedjelju upravo protiv osvajača Superkupa Athletic Bilbaa.

https://www.youtube.com/watch?t=13&v=8iJWIICPXME

Komentiraj

FOTO:EPA/ANDREU DALMAU
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.