Projekt “3 Grgura” spaja Varaždin, Split i Nin, a od 4. do 10. rujna odvijat će se varaždinski dio programa koji počinje koncertom varaždinskoga “Jam rituala” i splitskih “Čuvara svirala”, najavljeno je na konferenciji za novinare u četvrtak u Gradskoj vijećnici.

Projekt kulturne suradnje “3 Grgura” spaja Varaždin, Split i Nin, tri grada koja krase Meštrovićevi spomenici Grguru Ninskom. Projekt je javnosti predstavljen početkom ljeta, a dio kulturne ponude u idućih sedam dana bit će predstavljen u Varaždinu.

Značaj kulturne suradnje istaknuli su zamjenik splitskoga gradonačelnika Goran Kovačević i zamjenik varaždinskoga gradonačelnika Vjeran Radelić te idejni začetnik Stojan Matavulj i koordinator projekta Stevo Vučković.

Kako je najavljeno, varaždinski dio manifestacije počinje sutrašnjim koncertom varaždinskog “Jam rituala” i splitskih “Čuvara svirala”, nastavlja se nastupom Kavalira i Trija Gušt, a završava 10. rujna koncertom TBF-a, koji će biti i početak poznatog varaždinskog Trash film festivala.

Izložba splitskih fotografa bit će postavljena u predvorju varaždinskog kazališta, lepoglavska čipka i splitski umjetnici predstavljat će se u Galerijskom centru Varaždin, u kinu Galerija bit će prikazane “Financije velikog vojvode”, najstariji sačuvani igrani film snimljen u Hrvatskoj, u Splitu 1924. godine, a u varaždinskom kazalištu gostovat će Gradsko kazalište mladih iz Splita s predstavom “Važno je zvati se Ernešto”.

Komentiraj