Dunja Ercegović, koja nastupa pod imenom Lovely Quinces, s izdanjem ‘’Meet Me In Moscow (Part One)’’ nominirana je za nagradu IMPALA – najbolji nezavisni album godine, nagradu europskih nezavisnih izdavača koja se ove godine dodjeljuje peti put. IMPALA je udruženje europskih nezavisnih izdavača osnovano 2000. koje ima više od 4000 članova. Nezavisni diskograf je svaki diskograf u kojem četiri velika diskografa, tzv. major labels (Warner Music Group, EMI, Sony Music i Universal Music Group) nemaju većinskog udjela. S ovih prostora je za nagradu IMPALA Dubioza kolektiv bila nominirana već dva puta, a uz njih među nominiranima bili su The Bambi Molesters, Jelena Radan i Nina Romić. Dobitnici nagrade za europski nezavisni album godine bili su Adele s “21”, The xx i album “Coexist”, Caribou s albumom “Our Love”, Efterklang s albumom “Magic Chairs” te Guadalupe Plata s istoimenim albumom. Lovely Quinces ostala je zatečena tom nominacijom. ‘’Prvo sam se iznenadila jer, malo mi je neugodno priznati, nisam znala da nagrada postoji. Probudila sam se i vidjela na Twitteru obavijest. Bila sam u polusnu tako da nisam prvih pet minuta razumjela o čemu se radi pa sam nastavila spavati’’, kaže Dunja Ercegović.

Lovely Quinces prepoznata je od publike koja prati nezavisnu scenu, što potvrđuju i njeni recentni europski nastupi s Giant Sandom, Thurston Moore Bandom, Morcheebom, Tame Impalom i Kurtom Vileom, ali i predstavljanja na Waves Vienna i SXSW festivalima, dok je ovogodišnje izdanje ‘’Meet Me In Moscow (Part One)’’, čiju produkciju potpisuje Mark Mrakovčić, dobilo izuzetno pozitivne recenzije domaćih glazbenih kritičara. Selekcija na hrvatskoj razini ove godine organizirana je tako da su glazbeni profesionalci Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental, prevoditeljica i jedna od osnivača 383 Recordsa, Aljoša Šerić, glazbenik i odvjetnik, Branko Komljenović, direktor diskografske kuće Menart i član IMPALA udruženja, Mate Škugor, glazbeni promotor (ŽednoUho), Aleksandar Dragaš, glazbeni kritičar, te Krešimir Blažević, glavni urednik i suosnivač portala Muzika.hr, odabrali hrvatsko izdanje za nagradu najboljeg europskog albuma 2015. Ove godine se nagrada dodjeljuje peti put, a kako IMPALA obilježava petnaestu godišnjicu postojanja, iznimno su ove godine uzeta u obzir samo ona izdanja objavljena za nezavisnu diskografsku kuću koja nije osnovana prije 2000. Izdanja je morao objaviti hrvatski izvođač za hrvatskog nezavisnog izdavača te su morala biti objavljena u kalendarskoj godini. Trajanje izdanja nije ograničeno niti je ograničen format (CD, download, vinil). Osim što će se naći u jakoj konkurenciji nezavisnih izdanja, Lovely Quinces je doista odličan izbor za predstavnicu hrvatske nezavisne scene putem medijskih kanala IMPALA-e, što uključuje i posebno kreiranu Spotify playlistu za svjetsku promociju najbolje europske nezavisne muzike. Na pitanje koliko bi joj osvajanje nagrade pomoglo u nastavku međunarodne karijere, Dunja Ercegović odgovorila je da vjeruje da dobar album i pisanje dobrih pjesama znači puno više za njezinu karijeru pa će se tome i posvetiti.

Komentiraj

FOTO:LAA
PODIJELI
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.