Nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić i novoizabrani župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban u petak su razgovarali o zajedničkim projektima, te o održavanju nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu sljedeće godine.

Splitsko-makarska nadbiskupija je priopćila kako je župan Boban izrazio spremnost županije da svesrdno pomogne u organizaciji Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji će se održati u Solinu 2018. godine.

Po Bobanovim riječima, ovakvi susreti mogu pridonijeti bržem rješavanju zajedničkih planova i programa kako bi se županija razvijala.

Nadbiskup Barišić je izrazio nadu da će se Splitsko-dalmatinska županija, bogata duhovnom i kulturnom tradicijom, i dalje razvijati ekonomski, “ali i duhovno u čemu nezaobilaznu ulogu ima Crkva”.

Komentiraj

FOTO: HINA/ Verbum/
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.