U središnjici Mosta nezavisnih lista u utorak poslije 10 sati počela je sjednica Nacionalnog vijeća na kojoj bi se trebalo raspravljati o imenima kandidata za ministre u novoj Vladi, koja bi u petak trebala biti potvrđena.

 Naime, Mostov zastupnik Ivan Kovačić jučer je rekao kako očekuje da će mandatar Tihomir Orešković dostaviti Mostu mišljenja o njijhovim kandidatima za ministarska mjesta te kako će svi prijedlozi biti poznati do srijede.

Uoči početka sjednice Ines Strenja Linić novinarima je rekla kako će se imena kandidata znati danas ili sutra, a Ljubica Amrušec je rekla kako se nada da će imena biti poznata do četvrtka. “Nadam se da će iznjedriti kvalitetni ljudi”, rekla je Amrušec.

Na pitanje što misli o prijedlogu rektora zagrebačkog Sveučilišta Damir Borasa o povratku ćirilice u škole, saborski zastupnik Miroslav Šimić je rekao kako ne može ništa komentirati dok ne vidi prijedlog, ali da načelno nema ništa protiv jer ju je i sam u školi učio.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.