RTL Televizja objavila je danas aferu pomoćnika ministra obrane, HDZ-ovog Zorana Piličića o kojoj je Nacional pisao prije dva tjedna. 

Nacional je tada otkrio da je Piličić  dobio gradski stan, ali on u njemu ne živi, već je u njega uselio svoje tri šogorice i sada navodno stanare traži da potpišu izjavu kako je on stanu

Bliski prijatelj bivšeg ministra Mije Crnoje u svojoj imovinskoj kartici nema navedeno boravište, a stanari zgrade na zagrebačkoj Malešnici tvrde kako u tom stanu ne živi od 2004. kad je kao vojni ataše otišao u Sloveniju.

Usprkos tome Piličić je, tvrde, zathijevao da mu susjedi potpišu izjavu prema kojoj živi ovdje – na adresi Stjepana Draganića 1. na Malešnici.

“Poslao mi je poruku, dolazim i donosim izjavu da živim ovdje koju ćeš mi potpisati, ja sam rekla da ne mogu jer je to kazneno djelo”, kazao je jedan od stanara.

Pokrenut spor

Vrata stana Piličić nitko ne otvara. U njemu prema policijskom izvješću žive njegove tri šogorice.

“One su psihički nestabilne i maltretiraju nas. Obavila je veliku nuždu u hodniku, režala na nas, i rekla da će dići zgradu u zrak”, rekla je jedna od susjeda koji nisu željeli otkriti identitet jer tvrde da je Piličić moćan čovjek, koji ne preza povući svoje veze.

Da Piličić tu ne živi potvrđeno je policijskim izvidom još iz 2013. Iz gradskog ureda je potvrđeno da se u spomenutom stanu nalaze osobe koje na to nemaju pravo, te da je 2014., pokrenut spor protiv njih.

Zorana Piličića je 2015. Kolinda Grabar- Kitarović imenovala članom Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Cijeli članak koji je Nacional o aferi Piličić objavio još prije dva tjedna možete pročitati na sljedećem linku:

http://www.nacional.hr/susjedi-optuzuju-pomocnik-ministra-obrane-trazio-je-da-prekrsimo-zakon/

Komentiraj