Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović u 18 sati su izašli iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak.

Zdravka Mamića po izlasku iz Remetinca, zagrlio je Tofko, a Mamić se obratio okupljenim novinarima. Poručio je da je nevin, ali ne može o detaljima. Ustvrdio je da su transferi zbog kojih je osumnjičen normalna stvar.

Rekao je i da je hrana grozna u Remetincu. “To nije zbog toga što sam ja razmažen, ja mogu jesti i kamen. Ne mislim to samo ja, i drugi zatvorenici je nisu mogli jesti”.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković ga je pokušala prekinuti više puta i govorila mu da uđe u automobil, no on se nije dao, čak je i povikao u jednom trenu: “Čekaj jebemu miša da kažem što imam.”

Obraćanje medijima završio je okršajem s novinarima jedne televiizije kojem je rekao da postavlja bezobrazna pitanja i da je mučki provokator.

Sudac istrage poslijepodne im je ukinuo istražni zatvor nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je sud toj trojici odredio jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. Dodao je da okrivljenici ne smiju utjecati na svjedoke, ali da im nije izrečena nikakva zabrana komunikacije.

Komentiraj