Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da podržava model rješavanja problema zaduženih u švicarskim francima ističući kako pravda nije u bogaćenju i iznošenju novca iz Hrvatske, nego u tome da tvrtke u Hrvatsku investiraju.

U tome će, kako je rekao, te tvrtke imati pomoć lokalne, regionalne i državne uprave, što će omogućiti da građani imaju više novca, više kupuju njihove proizvode, a onda će oni s tim kapitalom moći pobijediti u regiji.

Vrdoljak je odgovarao na pitanja novinara nakon otvaranja logističkog, distributivnog i komercijalnog centra Zagrebačke pivovare u Zaprešiću, investicije vrijedne 38 milijuna kuna.

Kazao je kako kapital zna pobjeći preko granice te da svaka odgovorna država na to mora paziti.

Država će, kako je dodao, do neke granice morati upravljati pojedinim ključnim sektorima, napominjući kako se pokazalo da tamo gdje država nije brinula o ključnim sektorima, to je tržište vodio financijski sektor, na štetu građana.

 

  • “Sigurno podržavamo model koji govori da pravda nije u tome da se nesmiljeno smije bogatiti i nositi novce van Hrvatske nego je pravda u tome da Zagrebačka pivovara i njihovi kanadski partneri investiraju u Hrvatskoj, da će im pomoći lokalna, regionalna i državna uprava i da će onda građani imati više novaca, više kupovati njihove proizvode, a onda će oni s tim kapitalom moći pobijediti i u regiji. Tu pravdu može braniti i liberalni, tržišni način i model funkcioniranja, ali pravedni”, kazao je Vrdoljak.

 

Na pitanje kako komentira objavu registra neporeznih davanja koji je objavilo Ministarstvo financija Vrdoljak je rekao kako je taj proces paralelan s kontrolom deficita i povećanjem efikasnosti države ili reforme javne uprave te kako se ne može dovršiti u jednoj ili dvije godine već će trajati desetak godina.

To su procesi koji će u sljedećih nekoliko godina donijeti rasterećenje poduzetnika, a onda i rast industrije, izvoza, trendova koji su već započeli i treba ih sačuvati. Idemo korak po korak, onako kako to ozbiljne države trebaju raditi, istaknuo je Vrdoljak

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel KASAP / dk
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.