epa05883175 Egyptian policemen inspect the site of bombing near a police training center in Tanta, some 120km north of Cairo, Egypt, 01 April 2017. According to reports, 13 policemen were wounded in an explosion in the vicinity of a police training center in the Nile Delta city of Tanta. EPA/STRINGER

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo u ponedjeljak da je ubijeno osam terorista jedne terorističke skupine koja je planirala napade na javne institucije, dok se vlasti bore protiv džihadističke pobune.

Osam muškaraca je ubijeno u pucnjavi s policijom u pustinji na jugu zemlje, prema priopćenju ministarstva unutrašnjih poslova.

Osam terorista su bili članovi skupine koja je planirala napade na državne institucije, vladine i kršćanske ustanove i protiv javnih osoba i policajaca, nastavlja se u tekstu.

Od kada je 2013. svrgnut islamistički predsjednik Mohamed Mursi u Egiptu su česti atentati uglavnom na policiju i vojsku na sjeveru Sinajskog  poluotoka, gdje hara lokalni ogranak džihadističke skupine Islamska država (IS).

Ministarstvo optužuje te skupine da šalju svoje članove u kampove za obuku u inozemstvo da nauče izvoditi terorističke napade i izrađivati bombe kada se vrate u Egipat.

Komentiraj