Brodsko-posavska policija privela je 59-godišnjeg vozača koji je automobilom vijugao po cesti nakon čega mu je u tijelu izmjerila 3,24 promila alkohola, što je na granici alkoholne kome.

Muškarac je sinoć oko 20,15 sati u Podcrkavlju sjeverno od Slavonskog Broda kotačima zahvatio travnatu površinu, a potom je srušio i prometni znak jer se nije držao strane kretanja obilježenom prometnom trakom, izvijestila je policija, koja ga je ubrzo nakon toga uhvatila i zadržala do otriježnjenja.

Osim zbog vožnje u pijanom stanju 59-godišnjak će biti prijavljen jer je vozio pod zabranom upravljanja motornim vozilom.

Koncentracija alkohola očitana u organizmu tog vozača na granici je alkoholne kome, no on se nije ni približio 25-godišnjem rekorderu iz Makarske kojem je policija 2003. tijekom intervencije zbog nasilja u obitelji izmjerila čak 7,44 promila, ni pacijentu rođenom 1975. kojem je po pisanju medija izmjereno 7,3 promila.

U hrvatskoj praksi zabilježeno je i nekoliko slučajeva smrtonosne razine alkoholiziranosti iznad pet promila. Među njima su Križevčanin koji je 2002. uhvaćen za volanom s 5,68 promila, 50-godišnjak kojem je policija u Zagrebu izmjerila 5,32 promila i 42-godišnji traktorist kojeg su samoborski policajci uhvatili s 5,27 promila.

Komentiraj

FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.