Pariška policija ubila je u četvrtak muškarca naoružanog nožem koji je pokušao ući u policijsku postaju uzvikujući “Allahu Akbar” (Bog je velik) i koji je možda nosio pojas s eksplozivom, izjavio je jedan dužnosnik.

Incident se dogodio samo nekoliko minuta nakon što je francuski predsjednik održao govor pred snagama sigurnosti u drugom dijelu Pariza povodom godišnjice islamističkog napada na satirički časopis Charlie Hebdo.

“Muškarac je možda imao pojas s eksplozivom”, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre Henry Brandet za televiziju BFM.
Jedan izvor u sindikatu policije rekao je da se čini da je pojas bio lažan.
napadač je nasilno htio ući u policijsku postaju 18. arondismana u sjevernom Parizu, području na koje je Islamska država najavila svoje udare nakon terorističkog napada u studenome.
“Prema riječima kolega, napadač se je htio raznijeti”, kazao je policijski sindikalni izvor. “Vikao je ‘Alah je velik’, a žice su mu virile ispod odjeće. Zbog toga je policajac otvorio vatru na njega”, dodao je.
Po riječima dviju svjedokinja, policajci su prvo povikali u pravcu napadača, koji je na to počeo trčati prema njima nakon čega su ga policajci ubili.

Komentiraj