Tijela 15 afričkih migranata ubijenih vatrenim oružjem pronađena su na Sinaju u Egiptu na granici s Izraelom, javili su u nedjelju sigurnosni i medicinski izvori.

“U nedjelju su pronađena tijela 15 Afrikanaca ubijenih vatrenim oružjem”, južno od grada Rafaha, rekao je predstavnik ministarstva zdravstava, prensoi AFP. On je dodao da su pronašli i 8 ranjenih Afrikanaca.

Okolnosti ubojstava još nisu poznate, počinitelji nisu identificirani, precizirali su ti izvori i dodali da ni državljanstva migranata još nisu poznata.

  • Ministarstvo zdravstva je na mjesto nesreće poslalo nekoliko kola hitne pomoći, naglasio je taj predstavnik ministarstva zdravstva.

 Sinaj, veliki poluotok na istoku Egipta je mjesto ilegalnog ulaska u Izrael afričkih migranata. Dio tih pokušaja završava tragično, smrću ili uhićenjem.

Udruge za zaštitu ljudskih prava redovito upozoravaju na ilegalne prelaske migranata, koje smatraju trgovinom ljudima.

Sinaj je zadnjih nekoliko godina sve nestabiliniji zbog nazočnosti džihadista skupine Islamska država (IS) i plemena koja se protive vlasti. Stručnjaci i nekoliko zemalja drže da je atentat uzrok pada ruskog čartera s 224 ljudi 30. listopada.

Komentiraj

FOTO:EPA/LURON WRIGHT / ROYAL NAVY / MOD
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.