Daniel Kasap/PIXSELL

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je u subotu ujutro da još uvijek nije primilo nikakvu službenu obavijest francuskih vlasti o državljanstvu žrtava sinoćnjeg terorističkog napada u Parizu u kojemu je po posljednjim informacijama poginulo više od 120 osoba.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova još nije primilo nikakvu službenu obavijest francuskih nadležnih institucija o državljanstvu žrtava sinoćnjeg terorističkog napada u Parizu. Veleposlastvo RH u Francuskoj u stalnom je kontaktu s francuskim nadležnim tijelima i čim budemo imali službene informacije objavit ćemo ih”, kaže se u priopćenju.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova osuđuje ovaj suludi teroristički akt te izražava sućut obiteljima i prijateljima žrtava, francuskom narodu i vladi”, dodaje se u priopćenju.

Ranije je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svom profilu na Twitteru objavila na engleskom jeziku “kako je šokirana napadima u Parizu i ožalošćena zbog gubitka tolikih života”.

“Hrvatska je s francuskim narodom”, poručila je Grabar-Kitarović.

Komentiraj

FOTO:Daniel Kasap/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.