Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u utorak je, nakon terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je ubijeno najmanje 34 ljudi, kazao da se trenutno ne preporuča putovanje u Belgiju, istaknuvši da hrvatska policija nadzire situaciju u zemlji i da građani mogu biti mirni.

“Sada se ne preporuča putovanje u Belgiju, u Bruxelles”, kazao je Kovač u razgovoru za Dnevnik Nove TV. Što se stanja u Hrvatskoj tiče, rekao je da je podignuta razina sigurnosti i da građani ne trebaju brinuti.

“Hrvatska policija nadzire situaciju, građani mogu biti mirni”, rekao je Kovač i dodao da za sada Hrvatska brine o sigurnosti u zemlji, ali da je ono što je važno jest da Europska unija konačno “počinje razmišljati o integriranju svojih sigurnosnih sustava, da budemo svi skupa jači da se znamo braniti od takvih napada”.

Današnji teror u Bruxellesu za koji je odgovornost preuzela Islamska država nazvao je “napadom na srce Europe”.

“Ovo je napad na srce Europe, ovo su neprijatelji europskih vrijednosti i zajedno se moramo boriti protiv ovakvih napada na identitet Europske unije i našeg kontinenta”, istaknuo je Kovač.

Potvrdio je da suradnja na području sigurnosti sa susjedima funkcionira i još jednom rekao da ono što je najvažnije je da “mi nadziremo sigurnost u svojoj zemlji”. Također je poručio da su turisti koji žele doći u Hrvatsku sigurni jer “smo mi sigurna zemlja”.

“Jasno, nikada se ne zna, ali mi smo podigli razinu sigurnosti i držimo se toga da su turisti u Hrvatskoj dobrodošli i sigurni”, rekao je šef hrvatske diplomacije.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.