Muslimanski tinejdžer u Teksasu uhićen jer je škola mislila da je njegov sat – bomba

Obitelj muslimanskog tinejdžera Ahmeda Mohameda, koji je uhićen nakon što je u školu donio sat kojeg je sam napravio, a koji za koji su u školi posumnjali da je bomba, ispisala ga je iz škole u američkoj saveznoj državi Teksas. Njegov je otav Mogamed El-Hasan Mohamed rekao kako je svu svoju djecu ispisao iz američkih škola, prenose američki mediji.

Uhićenje je na njegovog sina imalo štetan učinak. Ahmedovo uhićenje naširoko je kritizirano, a optužbe protiv njega ubrzo su povučene. Ahmed je uhićen u srednjoj školi u Irvingu, nakon što su školski dužnosnici mislili da je u školu donio bombu.

 

  • Dječak je primio nekoliko ponuda iz drugih škola da se upiše kod njih, a cijela se obitelj sprema u New York, gdje će se dječak susresti s dužnosnicima Ujedinjenih naroda nakon čega će obitelj na hodočašće u Meku. “Molim Alaha da nas blagoslovi i pokaže put”, rekao je otac dječaka.

 

“Sagradio sam sat kako bih impresionirao učiteljicu, a kada sam joj ga pokazao ona je mislila da je bomba. Jako sam tužan zbog toga. Ujitili su me i rekli mi da sam počinio zločin napravivši lažnu bombu.”, rekao je Ahmed prošlog tjedna. Među brojnim izrazima podrške posebno se ističe ona iz Bijele kuće.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.