Prvog dana 2016. godine zabilježene su dvije pucnjave, u Tel Avivu i Kabulu.

Dvoje ljudi poginulo je, a još najmanje petero je ozlijeđeno nakon što je naoružani napadač otvorio vatru u kafiću u centru tel Aviva, javlja BBC. Policija pretražuje grad u potrazi za osumnjičenikom, rekao je glasnogovornik policije Micky Rosenfeld.

Još nije poznati koji je motiv ovog napada, koji se dogodio nakon niza palestinskih napada na Izraelce tijekom poslkjednjih mjeseci. Jedan je svjedok rekao za izraelsku televiziju kako je napadač mlad muškarac sa jurišnom puškom.

Rosenfeld je na Twitteru objavio kako je istraga u tijeku, te da policija pokušva ustanoviti radi li se o kriminalnom ili terorističkom napadu.

Bombaški napad u Kabulu

Autobomba je u petak eksplodirala u centru Kabula, ispred popularnog francuskog restorana ‘Le Jardin’, prenosi Independent. Svjedoci opisuju glasnu eksploziju u samom centru grada u kojem se nalaze strane ambasade i vladine zgrade.

Jedan je policijski dužnosnik za Reuters rekao kako je napadnut ‘Le Jardin’, jedan od rijetkih objekata kojeg još uvijek posjećuju stranci. Još uvijek nema vijesti o šteti i žrtvama.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.