[quote_box_center]

  • Elektronička osobna iskaznica sadrži čip na koji se mogu pohraniti identifikacijski certifikat i potpisni certifikat. Pomoću iskaznice se može pristupiti uslugama sustava e-Građani te potpisivati sve dokumente za koje će to biti traženo od strane e-usluga
  • “Osobe koje imaju osobnu iskaznicu s trajnim rokom važenja nemaju uopće potrebu mijenjanja, ali ukoliko žele svoju osobnu iskaznicu zamijeniti novom, elektroničkom, mogu to učiniti”, pojasnio je Ranko Ostojić

[/quote_box_center]

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, na medijskoj konferenciji predstavio je novu elektroničku osobnu iskaznicu (eOI), izvještava MUP.

Izdavanje ovog osobnog dokumenta počelo je u ponedjeljak u svim policijskim upravama i postajama diljem Hrvatske.

“Pravo na elektroničku osobnu iskaznicu imaju svi hrvatski državljani, bez obzira na dob i imaju li ili nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj”, rekao je ministar.

Ne postoji obveza mijenjanja stare iskaznice

“Osobe koje imaju osobnu iskaznicu s trajnim rokom važenja nemaju uopće potrebu mijenjanja, ali ukoliko žele svoju osobnu iskaznicu zamijeniti novom, elektroničkom, mogu to učiniti”, pojasnio je Ranko Ostojić.

Elektronička osobna iskaznica sadrži čip na koji se mogu pohraniti identifikacijski certifikat i potpisni certifikat. Pomoću iskaznice se može pristupiti uslugama sustava e-Građani te potpisivati sve dokumente za koje će to biti traženo od strane e-usluga.

Komentiraj