Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku je ušlo 1037 migranta, a od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 553.108 migranata, objavio je MUP, koji i dalje očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala.

 U prihvatnom centru u Slavonskom Brodu u 9 sati bile su 23 osobe, navodi se u redovitom izvješću o dolasku migranata koje MUP objavljuje na svojoj internetskoj stranici.
 Tijekom utorka u Hrvatsku su ušla 4253 migranata.
 Nakon što su austrijske vlasti proteklih dana odbile dopustiti ulazak u zemlju više stotina migranata iz Slovenije, slovenske vlasti su u utorak objavile da s hrvatskim predstavnicima traže sastanak na kojemu će od Hrvatske zatražiti pooštreni postupak identifikacije migranata i izbjeglica.
 Ministrica vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Vesna Pusić taj je zahtjev Slovenije  komentirala u srijedu istaknuvši da Hrvatska ima najbolji nadzor i organizaciju u migrantskoj krizi od Turske do Njemačke te je pozvala Sloveniju da poboljša svoj pristup ukloni žicu na granici.
 Više od milijun izbjeglica i migranata stiglo je u Europu morem tijekom ove godine, objavio je u srijedu BBC pozivajući se na UNHCR. Od toga se više od 80 posto iskrcalo u Grčkoj. U pokušaju da prijeđu Sredozemlje ove je godine poginulo 3735 ljudi.

Komentiraj