Anka Mrak Taritaš danas je kazala kako je ovaj način vladanja “neobičan”.

‘Ova porezna reforma izašla je van da se pokaže da se nešto napravilo, ona je očito bila pripremljena u vrijeme bivšeg premijera Oreškovića, ali to su u startu pogrešne reforme’, kazala je Mrak Taritaš, prenosi N1.

Podsjetimo kako je Most izborio neporomijenjenu poreznu stopu za kruh, mlijeko, lijekove, knjige, ortopedska pomagala.

Mrak Taritaš je rekal kako najprije voli vidjeti materijale prije nego odluči hoće li nešto podržati. ‘Most je vladajući, nije oporba, što Most ima davati amandman? Imali smo to već s Milanovićevom Vladom, i napravilo se da se osnovica za dužnosnike smanjila da plaće ne bi rasle. Taj model smo mi već tada dogovorili s SDP-om i nije bilo ništa neobično. To se dogovori, napravi i dužnosnicima ostane plaća takva kakva jest.’

Nemojmo raditi cirkus od demokracije, naglasila je, Most je vladajući, nisu oporba i nisu oporba vladajućem HDZ-u, poručila je.

‘Ne treba Most biti korektiv, nisu samo targetirati HNS, nego i na našeg predsjednika, no treba reći par stvari’, odgovorila je na pitanje o sukobu Nikole Grmoje (Most) i HNS-a. Podsjetimo, Grmoja je u Saboru u srijedu bivšu Vladu nazvao “zločinačkom”, kritizirajući brojne poteze, pa i one bivšeg ministra gospodarstva. HNS je odgovorio priopćenjem u kojem mu, među ostalim, poručuju da se ne skriva iza saborskog imuniteta, piše N1.

Komentiraj