Lenovo je zadnje vrijeme sve aktivniji na tržištu pametnih telefona, a to pokazuju sa svojim modelima.

Lenovo je zapravo svjež igrač na tržištu pametnih telefona, ali zato su veoma iskusni na tržištu laptopova. Postavlja se pitanje može li Lenovo uspjeti na tržištu pametnih telefona kao što je uspjeo na tržištu prijenosnika? 

3-smartphone-lenovo-s-seriesNa to pitanje teško je odgovoriti, ali činjenica je da se Lenovo trudi biti sve bolji. Jasno je da za klub premium telefona još uvijek moraju mnogo raditi, ali svakim modelom mogli bi biti sve bliže. 

Za sada Lenovo ima više fokus na srednji cjenovni rang pametnih telefona, što znači da se njihove cijene kreću oko 200 dolara. Na primjer njihov K80M košta 170 dolara, a u njemu se nalazi 2GB RAM-a, 32GB interne memorije, i četvorojezgreni procesor radnog takta 1.8GHz. 

Lenovo svojim modelima stavlja naglasak na glazbu, pa tako njihovi bolji modeli imaju i poseban softver za upravljanje zvukom. 

Ekran od 5.5 inča je visoke kvalitete, a pod visokom kvalitetom smatramo FullHD rezoluciju s 441 piksela po inču. Na prednjoj strani uređaja K80M ima kameru od 5MP dok je na zadnjoj strani znatno bolja od 13MP s led bljeskalicom, auto fokusom i F/2.2. 

Uz sve to tu je i baterija od 4000mAh, što je sasvim dovoljno za uređaj ove klase. 

Ako sve zajedno sažmemo, jasno je vidljiv smijer u kom se Lenovo kreće, barem za sad, a tko zna, možda u neko vrijeme objave i nekakav premium telefon s kojim će konkurirati danas velikim igračima poput Samsunga, LG-a, Applea i drugih.

Komentiraj

FOTO:Lenovo
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.