Nogometaši Manchester Uniteda u srijedu su u Stockholmu osvojili Europa ligu pobjedom 2:0 nad Ajaxom. Trener ‘Crvenih vragova’Jose Mourinho nakon utakmice bio je presretan osvajanjem četvrtog europskog naslova. Osvojih ih je s tri različita kluba – Ligu prvaka i Kup UEFA s Portom, Ligu prvaka s Interom i sada Europa ligu s Unitedom.

“Bila je ovo jako teška sezona, ali na kraju za nas vrlo dobra. Ovo je bolje nego da smo završili treći ili drugi u prvenstvu”, priznao je portugalski trener. Naglašava da su ispunili cilj – povratak u Ligu prvaka sljedeće sezone. “A bio je ovo i jedini trofej koji je nedostajao Unitedi. To nam je bilo u glavama još na samom počektu natjecanja”, rekao je Mourinho.

O samoj utakmici – kaže da su je odigrali inteligentno. “Nismo gledali prekrasan nogomet, ali u tom je sportu puno umjetnika koji ne osvajaju trofeje”, kaže.

TRener Ajaxa Peter Bosz nakon utakmice izjavio je kako su oba Unitedova gola bila razočaravajuća. “Ovo nije bio Ajax na kakav sam navikao tijekom sezone. Mislim da je utakmica bila prilično dosadna, ali bez obzira na sve mi nismo bili dovoljno dobri”, rekao je Bosz zaključivši kako se nada da su njegovi mladi nogometaši sinoć nešto i naučili i da će iz svega izaći jači.

Komentiraj