Trener Chelsea Jose Mourinho i dalje ne može zaobići temu Kevina de Bruynea. Portugalac ponavlja kako ne žali zbog odluke da se riješi belgijskog reprezentativca, pogotovo zbog eksplozije njegovog sunarodnjaka Edena Hazarda nakon njegovog odlaska. Mourinho kaže kako je s pravom prodao de Bruynea Wolfsburgu jer je ovaj ‘svaki dan plakao da želio otići’.

Nakon odlaska sa Stamford Bridgea u siječnju 2014. mladi se belgijski reprezentativac prometnuo u jednu od najvećih zvijezda Bundeslige, a Manchester City ga pokušava vratiti u Premiership. Ali, Mourinho smatra kako 24-godišnjak ne bi ‘procvjetao’ na isti način da je ostao u zapadnom Londonu.

“Ako vam igrač svakog dana kuca na vrata i plače kako želi otići onda morate donijeti odluku”, kaže Mourinho. “Da je ostao ovdje, onako nesretan i bez motivacije, prodali bismo ga za godinu dana, i to za pedeset posto manje novca nego u tom trenutku. Bio je to odličan posao”, dodaje.

“Da je ostao, nikada ne bi dosegao ovu razinu na kojoj je sada. Jednostavno nije bio spreman za natjecanje. Bio je uzrujani klinac i trenirao je vrlo loše. Uvijek je govorio kako treba motivaciju za treninge, nastupajući u svakoj utakmici. Sličan je bio i Andre Schürrle.”

Osvrnuo se potom i na Edena Hazarda. “Ako mislite da je prodaja de Bruynea moja greška, onda je moja greška i to što Hazard dana vrijedi više od 100 milijuna funti”, zaključio je.

Komentiraj