epa05807228 Manchester United manager Jose Mourinho attends a press conference at the Geoffroy-Guichard Stadium in Saint-Etienne, France, 21 February 2017. Manchester United will play against AS Saint-Etienne in an UEFA Europa League round of 32 second leg soccer match on 22 February 2017. EPA/ETIENNE LAURENT

Trener Manchester Uniteda u petak je na konferenciju za novinare stigao u trenirci s inicijalima ‘CR’ – pružajući tako podršku Claudiju Ranijeriju, koji je u četvrtak dobio otkaz u Leicesteru, 298 dana nakon što je momčad odveo do povijesne titule engleskog prvaka.

Mourinho je u prosincu 2015. godine dobio otkaz u Chelseaju, a svoj je otkaz usporedio s Ranierijevim. “Kada sam prošle sezone dobio otkaz u Chelseaju, nakon osvajanja naslova prvaka, mislio sam da je to velika, negativna stvar. Ali, sada shvaćam da je to ‘kikiriki’ za ovo što se dogodilo s Ranierijem”, rekao je portugalski trener.

“Na svojoj majici danas nosim njegove inicijale. To je moja mala počast čovjeku koji je ispisao najljepšu priču u povijesti Premierlige. On je netko tko zaslužuje da stadion u Leicesteru nosi njegovo ime – Claudio Ranieri. A dobio je otkaz”, poručio je Mourinho.

Dodaje kako je cijeli nogometni svijet ujedinjen jer je teško prihvatiti činjenicu da je Ranieriju uručen otkaz. Njegova je sudbina, ističe, pouka svima u sve nesigurnijem svijetu nogometnih trenera.

Mourinho je u četvrtak, nakon vijesti o smjeni trenera u Leicesteru, na Instagramu poslao poruku Ranieriju: “Prvak Engleske i najbolji trener godine prema FIFA-i dobio je otkaz. To ti je novi nogomet, Claudio. Nastavi se smiješiti”, napisao je.

Komentiraj