Aktualni engleski prvak Cjelsea u nedjelju će odmjeriti snage sa Manchester Cityjem, a trener ‘Bluesa’ sjeo je u petak pred novinare na i progovorio o skandalu koji Otok trese još od utakmice prvog kola.

Mourinho je, podsjetimo, pobijesnio na klupsku liječnicu Evu Carneiro, koja je u posljednjim minutama remija sa Swanseajem utrčala u teren kako bi pomogla Edenu Hazardu, koji je ležao na travi. Mourinho je smatrao kako je to bilo apsolutno nepotrebno, jer Hazardu nije bilo ništa strašno, a Chelsea je već igrao s igračem manje.

Uvrede i ‘riganje vatre’ nakon liječničke intervencije rezultirale su degradacijom Carneiro, koja je sada dobila zabranu sjedenja na klupi na urakmicama, treninzima, pa čak ne smije ni u hotel u kojem se nalazi prva momčad prvaka.

Na konferenciji za novinare, Murinho nije dopuštao pitanja o ovoj temi, već je spremno pročitao unaprijed pripremljeno priopćenje: “Odlično surađujemo s liječničkim timom doktora Paca Biosca. U odličnim sm odnosima. Normalno je da s vremena na vrijeme dođe do nekih nesuglasica. Jon Fearn i doktorica Carneiro neće sjediti na klupi u nedjelju, ali to ne znači da su zauvijek otpisani”, kazao je Mou.

“Od sedmero asistenata samo četvero mogu sjediti na klupi, od četvero oružara samo jedan može biti na klupi, od ogromnog liječničkog tima samo dvije osobe mogu biti sa mnom na klupi. Klupa je moja odgovornost i ovo je bila potpuno moja odluka. Izvodite zaključke kakve želite, ali to neće utjecati na atmosferuu u momčadi”, zaključio je ‘The Special One’.

O samoj utakmici protiv Cityja Mourinho je rekao kako nije presudna. Ističe kako je tek početak sezone, a sezona je vrlo duga. “Imamo 38 utakmica i ne vjeruijem kako će rezultat ove utakmice odlučivati o bilo čemu”, poručuje.

Komentiraj