Banjolučka policija uhitila je u nedjelju 42-godišnjeg muškarca kojega se sumnjiči da je odgovoran za napad i oštećenje katoličke crkve Blažene djevice Marije u mjestu Mišin Han kod Banje Luke.

Glasnogovornica Centra službi sigurnosti Banja Luka Marija Markanović potvrdila je kako je zbog tog incidenta privedena osoba s inicijalima Đ.M. a lokalni mediji izvijestili su kako je riječ o Đuri Majstoroviću koji je registriran kao psihički bolesnik s policijskim dosjeom.

Osumnjičen je kako je u jutarnjim satima motornom pilom teško oštetio ulazna vrata na crkvi.
U Banjolučkoj su biskupiji ozbiljno doživjeli ovaj napad a biskup Franjo Komarica pozvao je policiiju i pravosuđe da što prije identificiraju i sankcioniraju počinitelja.
Markanović je kazala kako policija odlučno osuđuje napade na vjerske objekte te je najavila poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio.

Komentiraj

FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.