Švicarska policija nije isključila mogućnost zločina iz strasti kao motiva napada koji je 27-godišnji Švicarac izveo u švicarskom vlaku u subotu, rekao je policijski glasnogovornik za welt.de i ocijenio malo vjerojatnim da se radi o terorizmu.

Glasnogovornik je kazao da se još ne znaju motivi napada  u kojemu je u subotu ranjeno šest osoba u kantonu u St. Gallenu, no malo je vjerojatno da je riječ o terorizmu.

“Terorizam se čini vrlo, vrlo malo vjerojatnim motivom”, rekao je Bruno Metzger iz policije kantona St Gallen za welt.de.

Muškarac naoružan nožem i zapaljivom tekućinom ranio je u subotu šest osoba u vlaku u Švicarskoj, objavile u vlasti.

Ozlijeđene osobe koje su zadobile opekline i ubode nožem prevezene u nekoliko bolnica, a i sam je napadač ranjen te je hospitaliziran.

Agencija AFP prenosi da je napadač ranio šestogodišnje dijete, zatim tri žene od 17, 34 i 43 godina te dvojicu muškaraca od 17 i 50.

Napad se dogodio u subotu poslijepodne u vlaku koji je vozio između Buchsa i Senwala u kantonu St. Gallen, navodi policija.

Na mjesto napada stigli su osim policajaca i vatrogasci, vozila hitne pomoći te helikopteri. Policija jer kazala da se šteta u vlaku procjenjuje na 92.000 eura.

Napad se dogodio u ozračju jakih napetosti u Europi izazvanih valom napada počinjenih zadnjih mjeseci, a za mnoge od njih odgovornost je preuzela džihadistička skupina takozvana Islamska država.

 

Komentiraj