U središnjici Mosta u Zagrebu u subotu nešto poslije 11 sati započela je konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Mosta nezavisnih lista, na kojoj bi trebalo biti riječi o pripremama za predstojeće lokalne izbore u svibnju.

“Najvažnije teme su pripreme za lokalne izbore u suradnji s nezavisnim listama i odabir kandidata po pojedinim županijama i gradovima”, izjavio je novinarima potpredsjednik stranke Miroslav Šimić.
Upitan hoće li Most imati kandidate u svim županijama Šimić je pojasnio: “Imat ćemo, ali ćemo raditi kombinaciju jer smo mi platforma koja surađuje s nezavisnim listama tako da ćemo danas razgovarati o tome gdje ćemo podržavati nezavisne liste, a gdje ćemo izlaziti sa svojima listama”.
Na platformi i programu, kazao je, radit će i Glavni odbor i nezavisne liste.

“Što se tiče ideologije mi nismo opterećeni ni lijevima ni desnima. Mi želimo okupiti što kvalitetnije pojedince i zato idemo na nezavisne liste jer mislimo da će građani kroz podršku pojedinim kandidatima pokazati koji su najkvalitetniji ljudi i tu ne želimo da nas ideologija na bilo koji način ograničava”, rekao je Šimić.

Most će, kaže, pomoći infrastrukturom nezavisne liste u kreiranju programa za njihove lokalne zajednice.

Predsjednik Mosta, Božo Petrov, kratko je, pak, rekao kako će na sjednici biti riječi o planovima i programima, o onome što se radi kako u Vladi i Hrvatskom saboru tako i o planovima za predstojeće izbore.

Glavni odbor Mosta ima 35 članova, od kojih je devet birano na saboru stranke, pet je članova Predsjedništva te je 21 županijski koordinator.

Uoči današnje konstituirajuće sjednice Glavnog odbora moglo se neslužbeno čuti i kako će Nacionalno vijeće biti formirano tijekom predstojećih 30.tak dana. Predsjedništvo Mosta će odlučiti tko će u njega ući, a tu mogu biti i nezavisni stručnjaci.

Nacionalno vijeće će među sobom odabrati četiri osobe koje će ući u Izvršni odbor zajedno s pet članova Predsjedništva.

Izvršni odbor će donositi najvažnije “nacionalne”odluke koje se tiču platforme Mosta.

Komentiraj

PREKOPatrik Macek/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakTrump želi na Mjesec
Sljedeći članakGUARDIOLA “Ako ne donesem trofeje, na klupi Cityja neću ostati dugo”
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.