Čelnik Mosta Božo Petrov u ponedjeljak je iz Splita poručio kako premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ovom trenutku ne može imati 76 glasova, što znači da je srušio Vladu i da obmanjuje hrvatsku javnost. Petrov je dodao kako bi Plenković trebao biti iskren prema javnosti i građanima, inače će ispasti da je HDZ drugi put u godini dana srušio svoju Vladu.

Petrov je komentirao izjavu ministra Zdravka Marišća, koji je rekao da nije bilo razgovora. Petrov kaže kako je s Marićem razgovarao dan prije. “Mislim da sve ono što on govori sebi u obranu, ne može stajati. Da sve argmente maknemo, samo to da se mora izuzimati iz odlučivanja o tako važnoj stvari zbog vlastitog sukoba interesa znači da će se paralizirati Ministarstvo financija”, rekao je Petrov.

Smatra da nema drugog rješenja odim da Marić više ne bude ministar financija.

“Ispada da je Vlada Andrej Plenković, a ne ministri. To nije način niti demokratskih vrijednosti, a pogotovo način na koji su smijenjeni ministri i državni tajnici. To nije parlamentarna demokracija, to nisu demokratske vrijednosti”, istaknuo je čelnik Mosta.

“Što se tiče Hrvatske najbolje bi bilo da nema novih izbora. Ali, Andrej Plenković je odlučio srušiti Vladu, on će biti kriv za nove izbore”, rekao je Petrov dodajući kako će MOst u budućnosti surađivati sa strankama koje su ‘čestite i poštene’ na boljitak cijele države.

“Suradnja je moguća sa kvalitetnim i čestiti ljudima. Ako će se SDP tako postaviti može, HDZ je već dva puta pokazao da to ne može”, zaključio je Petrov.

Politički tajnik stranke Nikola Grmoja istaknuo je kako je očito da je premijer lagao i da HDZ nema potrebnu većinu. “Pozivam sve Hrvatske građane da gledaju raspravu u srijedu i neka gledaju tko će biti oni koji su suzdržani i koji se nisu pojavili, ti zastupnici idu na ruku HDZ-u”, rekao je Grmoja poručujući Plenkoviću da izađe pred građane i prizna da ih je prevario.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj poručio je da je Plenković napravio goru stvar od Tomislava Karamarka. “On je sluga gospodara Todorića, Valentića, Škegre, a dokaz je da nije htio riješiti kriminala koji je napravljen Hrvatskoj, ne samo u Agrokoru, nego i Hanfa, HNB”, istaknuo je Bulj naglašavajući da je Most na dobrom putu jer ih napadaju Čačić, Vrdoljak, Šeks i Kameta.

Miloradu Pupovcu Bulj je poželio ‘sretan put s njegovim briselskim dečkom Andrejom Plenkovićem’

Komentiraj