Predstavnici Mosta u četvrtak će u razgovorima s Domoljubnom koalicijom te s koalicijom Hrvatska raste iznijeti svoj prijedlog reformi javne uprave i lokalne samouprave, dijelu paketa kojim Most uvjetuje podršku novoj vladi.

Pregovarački tim Mosta činit će, kako je najavljeno,  Ivan Kovačić, Robert Podolnjak i Mate Ribičić.

Pregovarat će se u stranačkim središnicama SDP-a i HDZ-a i to u 10 sati s koalicijom Hrvatska raste, a u 13 sati sa Domoljubnom koalicijom.

Pregovori, za koje Most tvrdi da se „ne vode na političkoj, već na stručnoj razini“, o njihovom reformskom paketu počeli su u utorak, kada su na dnevnom redu bili poduzetništvo i pravosuđe.

Nakon sastanaka s radnim skupinama obaju koalicijskih blokova koji su trajali po tri sata, iz SDP-a su poručili kako se načelno mogu složiti s 95 posto ponuđenog, a zadovoljni razgovorima bili su i u Domoljubnoj koaliciji.

Oba koalicijska bloka idućih bi dana s Mostom trebali odvojeno razgovarati i o prijedlozima reformi koji se odnose na energetiku, zaštitu okoliša, poljoprivredu te monetarnu i fiskalnu politiku.

“Kada prođu svi ciklusi razgovora, ići će se na usuglašavanje o predloženim temama”, rekao je Hini glasnogovrnik Mosta Nikola Grmoja.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.