Nakon što su zastupnici MOST-a jučer su u Saboru podržali izbor Ranka Ostojića za predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, i to usprkos tome što je ostatak HDZ-ove koalicije glasao protiv, MOST nastavlja inzistirati na još jednoj poziciji protivnoj stranci Tomislava Karamarka.

Božo Petrov već je ranije kazao kako ne vidi razlog za smjenu Lozančića, a isto je u Saboru potvrdila MOST-ova zastupnica Ines Strenja Linić.

“MOST ne podržavamo smjenu bez sazivanja saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Mislimo da bi Lozančića trebalo saslušati pred Odborom, pa da se vidi što mu se stavlja na teret”, upozorila je Strenja Linić.

Karamarko protiv saslušanja

Tomislav Karamarko je danas istaknuo i kako će biti puno nadzora u SOA-i jer je bilo indicija o nepravilnostima u radu te službe, a naglasio je kako će vrijeme pokazati na koje je sve načine Lozančić prekršio zakon.

Naglasio je i kako se ne slaže s kolegama iz MOST-a koji smatraju da bi Odbor za nacionalnu sigurnost trebao raspraviti o smjeni Dragana Lozančića prije nego je potpiše premijer Tihomir Orešković.

”Gospođa predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla kako više nema povjerenja u gospodina Lozančića i tu je priča završila oko tog dijela. Očekuje se potvrda smjene u sljedećih nekoliko dana. Premijer si je uzeo vrijeme za proučavanje cijelog slučaja, što je legitimno”, rekao je on.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.