Mostova Ružica Vukovac u nedjelju je pokušala objasniti zašto je tražila naknadu dužnosničke plaće (6+6). U svom je pismu navela kako je zahtjev poslala namjerno.

“Dogodilo se ono što smo htjeli da se dogodi: dobili smo pozornost nacionalnih medija za ono što želimo reći. S obzirom na medijsku blokadu na ovim lokalnim izborima Vladi RH namjerno sam poslala zahtjev za naknadu dužnosničke plaće (6+6) iako sam i sama sudjelovala uz stručnjake iz MOST-a u izradi i donošenju novoga zakona o smanjenju beneficija dužnosnicima. Znala sam da će moj zahtjev biti odbijen, ali i da ću time pobuditi medijsku pozornost, ponovo u negativnom kontekstu”, napisala je, između ostalog, Vukovac.

U nedjelju poslijepodne oglasili su se i iz Mosta, te poručili kako se ograđuju od zahtjeva Vukovac. Priopćenje Mosta prenosimo Vam u cijelosti:

“MOST nezavisnih lista ograđuje se od zahtjeva Ružice Vukovac koja je podnijela zahtjev za ‘šest plus šest’ plaća na koje imaju pravo samo neki državni dužnosnici nakon prestanka obnašanja dužnosti te njenih izjava u kojima tvrdi da je to napravila zbog medijske pažnje.

Iako razumijemo financijsku situaciju u kojoj se Ružica Vukovac nalazi, zalažemo se za smanjivanje privilegija političarima, što smo pokazali izmjenama Zakona koje su izglasane i na snazi, kao i za ukidanje uhljebljivanja, stoga ovakvi postupci nemaju opravdanje.

Istodobno, ne možemo podržati ni medijski linč usmjeren na Ružicu Vukovac, koji je izostao kada su u sličnoj situaciji bili političari drugih stranaka. Podsjećamo,

Ružica Vukovac jedna je od rijetkih koja nije iskoristila pravo na 6+6 plaća kada je na to imala pravo. O ovim će događajima, sukladno nadležnostima stranačkih tijela, nakon lokalnih izbora raspravljati Nadzorni odbor Mosta NL”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj