MOST će podržati kandidaturu Milijana Brkića, poručio je Miro Bulj, rekavši kako je najbitnije da je ministar branitelja čovjek koji poznaje braniteljsku populaciju i koji je bio u Domovinskom ratu.

Osvrnuo se na postupak kojeg je pokrenula Visoka policijska škola oko oduzimanja zvanja Brkiću zbog prepisanog diplomskog rada.

“O ostalome će Most imati svoj stav, a sada je najbitnije da Tihomir Orešković vidi po pitanju branitelja jer će biti njegov suradnik. S obzirom da se radi o najosjetljivijem ministarstvu, oni koji su bili u Domovinskom ratu, njima je najbitniji legitimitet ili diploma Domovinskog rata, a u Domoljubnoj kolaciji tih ljudi sugurno ima”, rekao je Bulj.

Podsjetimo, nakon što je Tomislav Karamarko objavio kako je službeni kandidat HDZ-a za mjesto ministra branitelja Milijan Brkić, Index je od kontakta iz vrha MOST-a doznao kako i sam MOST podržava Brkića, ali uz jedan uvjet.

“Podržat ćemo Brkića za ministra branitelja, jer radi se o čovjeku s dugim stažem dragovoljca, branitelja i ratnika, koji uživa ugled u braniteljskoj populaciji. Ali, ako se dokaže da je falsificirao diplomski rad, zatražit ćemo da odstupi”, kazao je izvor Indexu.

U MOST-u su se, čini se, ipak predomislili.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.