MOST je smijenio glasnogovornicu Sanelu Dropulić, stoji u priopćenju kojeg je sama Dropulić proslijedila medijima. U njemu se navodi kako odlukom predsjednika stranke Bože Petrova glasnogovorničku funkciju obavlja agencija Grizli”.

U njemu se navodi i kako Drago Prgomet do daljnjega neće davati izjave. Nova TV javlja kako je za vrijeme sastanka Nacionalnog odbora, Prgomet održao sastanak sa Zoranom Milanovićem u stanu Ante Kotromanovića.

Prgomet je potvrdio sastanak s Milanovićem Večernjem listu, kratko rekavši da ne bježi od razgovora. Nije želio konkretno odgovoriti da su se susreli u stanu Ante Kotromanovića.

Kako javlja novinarka HRT-a, na sastanak nije došao Drago Prgomet jer – radi. Nakon sastanka Robert Podolnjak novinarima je rekao kako podjela u MOST-u nema. “Bilo je tek neusklađenih izjava, ali to je logično jer smo mlada stranka”, prenosi N1 izjavu Podolnjaka.

Čelnik stranke Božo Prgomet rekao je kako ponašanje MOST-a pokazuje koliko su homogeni. “Sve ostalo su spinovi i insinuacije koje dolaze iz drugih tabora”, rekao je Petrov dodajući kako priče o raskolu s Prgometom nemaju smisla.

Most je u 18 sati počeo novu sjednicu Nacionalnog vijeća nakon što je dvjema velikim koalicijama predložio osnivanje jedinstvene vlade sastavljene od Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste te Mosta.

Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL

Most smatra da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebno jedinstvo, izvijestio je čelnik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare nakon prvih razgovora sa SDP-om i HDZ-om. O mandataru još nije bilo govora, a kada dođe do te faze dat će i Most svoj prijedlog, rekao je.

Most je jutros održao sjednicu Nacionalnog vijeća, nakon čega su se sastali najprije s pregovaračkim timom SDP-a, a potom i HDZ-a.

>> BOŽO PETROV Želimo jedinstvenu vladu, MOST može biti moderator jedinstva

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u srijedu da ideja vlade nacionalnog jedinstva nije realna jer kako “sada uključiti one (SDP) koji četiri godine nisu ništa napravili i zapravo su gospodarski upropastili državu”.

SDP za sada nije službeno komentirao prijedlog, a neki mediji javljaju da je predsjednik starnke Zoran Milanović na razgovorima s Mostom pitao kako bi oni to proveli i navodno rekao da bi to bilo varanje SDP-ovih birača.

Novinari ispred sjedišta Mosta čekaju završetak sjednice i izjave.

Komentiraj

FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.