“Tvrdnje o skandalu kako je Božo Petrov otišao u Sigurnosno obavještajnu agenciju i razgovarao s ravnateljem Draganom Lozančićem nemaju nikakve osnove. Uostalom, netočno je da je Petrov bio tamo kako bi se informirao o tajnim akcijama u kojima se provjere određene mjere”- rekao je izvor iz Mosta blizak Boži Petrovu za portal Jutarnji.

Njihov sugovornik je rekao kako su tvrdnje da je Božo Petrov dobio podatke o konkretnim akcijama koje provodi SOA neutemeljene. Nakon toga i sve što se iz toga izvodi, od njegove eventualne sigurnosne provjere do naklapanja o potpisivanju obaveze čuvanja državne tajne.

“Sve je to netočnol Petrov je bio na razgovoru kod, još uvijek aktualnog, ravnatelja SOA-e Lozančića, a pričali su o trenutnom stanju u SOA-i. Petrov po zakonu kao potpredsjednik Vlade na to ima pravo, jednako kao što ima pravo znati koji su to razlozi njegove smjene te čuti Lozančićevo očitovanje na smjenu i saznati kako se na probleme gleda iz njegovog kuta”, rekao je izvor iz Mosta za Jutarnji. Također je ponovio kako Božo Petrov kao potpredsjednik Vlade ima pravo biti informiran o funkcioniranju sigurnosnog sustava.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.