Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar rekao je u ponedjeljak da je teško naći uporište za tvrdnje da je Ivan Šuker u sukobu interesa zbog toga što je istodobno saborski zastupnik i novoizabrani predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

“U Zakonu o sprečavanju sukoba interesa doslovce piše da dužnosnici mogu biti članovi upravnih tijela neprofitnih udruga, a sportski savezi to jesu. No, odredbe iz Zakona o sportu su po tom pitanju nejasne i tumače se na različite načine. Kako ćemo postupiti u ovom slučaju, to će odrediti sportska inspekcija”, izjavio je ministar Mornar za Hinu.

Novi Zakon o sportu

Napomenuo je da će u novom Zakonu o sportu te stvari biti preciznije određene.

 

  • Ministar Mornar smatra da je teško naći uporište za tvrdnje da je Ivan Šuker u sukobu interesa
  • Sporno je to što je Šuker što je istodobno saborski zastupnik i novoizabrani predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza

“Kad bi se doslovce primjenjivao Zakon o sportu, onda bi hrvatski sport preko noći ostao bez mnogih vrijednih sportskih djelatnika koji su istodobno i ministri, župani, gradonačelnici ili saborski zastupnici. Nisam siguran da je to bila namjera zakonodavca”, rekao Mornar.

Ivan Šuker, saborski zastupnik HDZ-a, je u nedjelju izabran za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza dobivši povjerenje svih 78 delegata izbornog Sabora HKS-a, nakon što je iznenada od kandidature odustao dosadašnji predsjednik HKS-a Danko Radić. No, u medijima je njegov izbor doveden u pitanje zbog navodnog sukoba interesa.

Komentiraj

FOTO:Goran Stanzl
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.