Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik i u subotu su angažirane u gašenju tri požara s ukupno sedam protupožarnih zrakoplova.

Nakon gašenja požara na otoku Pagu dva zračna traktora su preusmjereni na novo požarište Gaćelezi u Šibensko-kninskoj županiji. Na to požarište upućene su i dodatne snage – dva kanadera CL-415. Također, jedan zračni traktor je gasio požar u Visočanama u općini Poličnik u Zadarskoj županiji, izvijestilo je u subotu Ministarstvo obrane (MORH).

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 27 požarišta, deset u Šibensko-kninskoj, po sedam u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj, te tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Do subote, u 33 dana trajanja ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su ukupno provele 150 sati u akcijama gašenja požara pri čemu je izbačeno blizu 6500 tona vode.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.