Stručni simpozij “Kibernetička obrana”, četvrti u okviru State Partnership Programa s Nacionalnom gardom Minnesote, završio je u srijedu u vojarni “Kovčanje” na Malom Lošinju a tema ovogodišnjeg simpozija bila je zaštita kritične informacijske infrastrukture, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Predavanja koja su održali profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Minnesoti te predstavnici Zavoda za sigurnost informacijskih sustava omogućili su sudionicima simpozija bolje razumijevanje problema zaštite kritične infrastrukture. U okviru simpozija održane su i rasprave o mogućnostima buduće suradnje u okviru State Partnership Programa s Nacionalnom gardom Minnesote te njihovog proširenja na javno privatno partnerstvo.

Aktivnosti u razvoju kibernetičkih sposobnosti s Nacionalnom Gardom Minnesote nastavit će se provedbom radionice za razvoj tehničkih sposobnosti, na kojoj će sudjelovati pripadnici Oružanih snaga RH i predstavnici Nacionalne garde Minnesote. Tema radionice je očvršćivanje računalnih mreža, a provodit će je instruktori Nacionalne garde Minnesote, kaže se u priopćenju.

Proteklih godina predstavnici Sveučilišta u Zagrebu i Minnesoti održali su niz predavanja iz područja kibernetičke sigurnosti, upravljanja rizicima i prikupljanja podataka o prijetnjama iz kibernetičkog prostora. Sva znanja stečena proteklih godina uspješno su implementirana na svim razinama OS RH, navodi u priopćenju MORH.

Komentiraj

FOTO:foto FaH/ MORH/ ds
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.