Ministarstvo obrane je potpisalo u utorak 550 ugovora o prijamu u djelatnu vojnu službu vojnika i mornara, koji su pristigli u postrojbe Oružanih snaga RH, priopćeno je iz tog ministarstva.

Od odabranih kandidata 63 su žene, 487 muškarci, a prosječna dob je 22 godine, stoji u priopćenju. Sklapanjem ugovora u cijelosti je realiziran Plan prijema osoblja za 2016. godinu od ukupno 800 vojnika i mornara, pošto je u prvom tromjesečju u OS RH primljeno njih 250, navodi se.

“Prijam vojnika i mornara u Oružane snage pomlađuje naš sustav. Njihova mladost i iskustvo onih koji su u sustavu od ranije daju novu snagu i otvaraju mogućnosti daljnjeg jačanja Oružanih snaga”, poručio je načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Kandidatkinje i kandidati će biti upućeni na specijalističku vojnu obuku, odnosno probni rad, ovisno o rodu, struci odnosno službi, najduže do šest mjeseci. Nakon završene specijalističke obuke vojnici će biti raspoređeni na odgovarajuće dužnosti po iskazanim potrebama OS RH. U skladu s potrebama, s onima koji budu primljeni u djelatnu službu po isteku prvoga ugovora može se sklopiti drugi ugovor o vojničkoj službi u trajanju do pet, a potom i treći do šest godina.

Ministartsvo obrane je u kolovozu raspisalo natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu, u skladu sa Zakonom i Planom prijama osoblja za 2016. godinu. Odabrani su s Ministarstvom potpisali ugovore vojarnama “Lora” u Splitu, “Zemunik donji” u Zemuniku, “Kamensko” u Karlovcu, “Kune” u Đakovu, “Vojarna 123. brigade” u  Požegi, “Bilogora” u Bjelovaru i “Marko Živković” na Plesu, kaže se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.